SonnemoGuitars är ett företag som har sina lokaler i Vännäs 3 mil från Umeå.
Mattias Sonnemo heter jag som startade företaget och brinner för allt som rör gitarrvärlden. Jag jobbade tidigare som musiker men jobbar nu sedan många år tillbaka som gitarrbyggare vilket är min stora passion.

SonnemoGuitars har dels en inrikting på "Relic" vilket enkelt förklarat innebär att om man gör en relicbehandling  på en gitarr/gitarrdel så ser den efter behandlingen ut som en vintagegitarr/gitarrdel med slitage och patina som matchar vissa tidsperioder. SonnemoGuitars försöker hålla en så realistisk syn som möjligt på relic för att det ska kännas och se naturligt ut när man håller instrumentet i handen. Sedan utför vi också något som SonnemoGuitars valt att kalla "Effekt-Relic". Det innebär att man tar ut svängarna odentligt för att få en så effektfull och i ögonfallande relic som möjligt. Denna relic kan man mer tänka på som en målning/konstverk snarare än att det just ska se ut som ett gammalt vintageinstrument.

Sen kommer vi till det viktigaste av allt!
Sonnemo guitars största mål är såklart att gitarren ska låta och kännas helt rätt. Man vill att den ska kännas som en gammal vän helt enkelt!
Vi har extremt höga krav på våra instrument då Mattias själv jobbat som musiker och vet vad det innebär att ha ett instrument som man kan lita på när man är ute på turné i vått och torrt långt hemifrån.

Sonnemoguitars blandar det bästa av två världar. Du får helt enkelt looken och känslan av ett välanvänt vintageinstrument men med stabilliteten och precisonen från modern teknik. Du kan alltså köpa en gitarr som ser ut som en vintagegitarr men med moderna specifikationer för optimal spelbarhet och komfort som oftast önskas.  Eller så kan man bygga gitarren precis med samma specifikationer som ett gammalt vintageinstrument om det är det som önskas.
SonnemoGuitars bygger även gitarrer som inte är relicerade (Kolla in classic och master serien) . SonnemoGuitars är helt enkelt Svenskbyggda custom intrument när de är som bäst!!

SonnemoGuitars tillverkar och lindar också alla pickuper själva för att få maximal kontroll över det slutliga soundet i instrumnetet, vilket gör att Sonnemo Gitarrerna har en helt unik ton som du inte hittar någon annanstans.

Så vill du ha en custombyggd gitarr så är SonnemoGuitars här för dig!

Tveka inte på att kontakta oss eller någon av våra återförsäljare om du är på jakt efter ett Sonnemo instrument.