SonnemoGuitars är ett företag som har sina lokaler i Vännäs 3 mil från Umeå.
Mattias Sonnemo heter jag som står bakom företaget och brinner för allt som rör gitarrvärlden. Jag har jobbat som musiker i många år men jobbar nu som gitarrbyggare vilket är min stora passion.

SonnemoGuitars har stor inrikting på "Relic" vilket enkelt förklarat innebär att om man gör en relicbehandling  på en gitarr/gitarrdel så ser den efter behandlingen ut som en vintagegitarr/gitarrdel med slitage och patina som matchar vissa tidsperioder. SonnemoGuitars försöker hålla en så realistisk syn som möjligt på relic för att det ska kännas och se naturligt ut när man håller instrumentet i handen. Sedan utför vi också något som SonnemoGuitars valt att kalla "Effekt-Relic". Det innebär att man tar ut svängarna odentligt för att få en så effektfull och i ögonfallande relic som möjligt. Denna relic kan man mer tänka på som en målning/konstverk snarare än att det just ska se ut som ett gammalt vintageinstrument.

Sen kommer vi till det viktigaste av allt!
Gitarren ska ju låta och kännas rätt. Man vill att den ska kännas som en gammal vän helt enkelt!
Jag  har själv extremt höga krav på mina instrument då jag  jobbat som musiker och vet vad det innebär att ha ett instrument som man kan lita på när man är ute på turné i vått och torrt långt hemifrån.

Sonnemoguitars blandar det bästa av två världar. Du får helt enkelt looken och känslan av ett välanvänt vintageinstrument men med stabilliteten och precisonen från modern byggteknik. Du kan alltså köpa en gitarr som ser ut som en vintagegitarr men med moderna specifikationer för optimal spelbarhet och komfort om så önskas.  Eller så kan man bygga gitarren precis med samma specifikationer som ett gammalt vintageinstrument om det är det som önskas.
SonnemoGuitars bygger även gitarrer som inte är relicerade om kunden så önskar. SonnemoGuitars är helt enkelt custombyggda intrument när de är som bäst!!

SonnemoGuitars tillverkar och handlindar också alla pickuper själva för att få maximal kontroll över det slutliga soundet i instrumnetet, vilket gör att Sonnemo Gitarrerna har en helt unik ton som du inte hittar någon annanstans.

Så vill du ha en custombyggd gitarr så är SonnemoGuitars här för dig!
kontakta gärna våra återförsäljare om ni vill custombeställa en gitarr/bas eller om ni har funderingar kring våra instrument så maila, smsa eller ring oss gärna så hjälper vi dig.